Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Σχολιάστε..

"Κάτω τα χέρια από την Παιδεία"

Η ιστορία και η επιβίωση ενός έθνους ξεκινά από την παιδεία. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε ως «κόρην οφθαλμού» την ελληνοκεντρική παιδεία μας. Ασπίδα του Έθνους είναι η Ιστορία μας. Οι γενναίοι πρόγονοί μας μας παρακολουθούν και μας κρίνουν. Θα φανούμε αντάξιοί τους να κρατήσουμε την Κύπρο ελληνική; Δεν πρέπει να υποκύψουμε σε αυτούς που θέλουν να σβήσουν τον Ελληνισμό. Καμία επαναπροσέγγιση με τους Τούρκους δολοφόνους. Καμία ειρηνική συμβίωση με αυτούς που βίασαν τις αδελφές μας. Καμία ειρηνική συμβίωση με αυτούς που έσφαξαν τους αδελφούς μας. Έλληνες, οργανωθείτε και αντισταθείτε στον αφελληνισμό της παιδείας μας και στην παραχάραξη της ένδοξης ελληνικής Ιστορίας μας. Μαθητές, όταν ανθέλληνες δάσκαλοι και καθηγητές σάς μιλούν για επαναπροσέγγιση με τους μογγόλους βιαστές και δολοφόνους, εσείς να σηκώνεστε και να τραγουδάτε τον Εθνικό Ύμνο. Η νήσος των Αγίων είναι Ελληνική.

11/02/2009
"H Σημερινή"
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΓΟΝΑΤΑΣ

Και σχολιάζω με τη σειρά μου:
  1. Από τις δύο πρώτες προτάσεις (Η ιστορία και η επιβίωση ενός έθνους ξεκινά από την παιδεία. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε ως «κόρην οφθαλμού» την ελληνοκεντρική παιδεία μας) προκύπτει πως παραδεχέται ο κύριος Γονατάς ότι ως αμιγές ελληνικό έθνος και όχι ως Κυπριακό Κράτος ορίζουμε τα περί της Παιδείας μας, 
  2. Στη δεύτερη πρόταση (Ασπίδα του Έθνους είναι η Ιστορία μας) παροτρύνει να γράφουμε, να χρησιμοποιούμε και να ερμηνεύουμε την ιστορία με τρόπο που να μας προστατεύει ως έθνος. Φυσικά αυτό μόνο για εσωτερική κατανάλωση γιατί κανένας "ξένος" δε θα συμφωνεί με το "δίκιο" μας. Να αυτοαπομονωθούμε δηλαδή μέσα στην "εθνική μας μοναξιά".
  3. Οι γενναίοι πρόγονοί μας μας παρακολουθούν και μας κρίνουν): Τώρα αυτό να το πω ρητορική ή να θεωρήσω πως πιστεύει σε ένα Πάνθεον Ηρώων στο οποίο πρέπει να παρωτρύνουμε τα 16χρονα παιδιά να ενταχθούν, αφήνωντας αυτό τον κόσμο με τρόπο ηρωικό; Για να μην καταλήξω πως το χαρακτηρισμό "γενναίοι πρόγονοι μας" συνεταιρίζονται οι απανταχού εθνικιστές, έστω και αν πολέμησαν τις ίδιες μάχες από αντίθετα στρατόπεδα.
  4. (Θα φανούμε αντάξιοί τους να κρατήσουμε την Κύπρο ελληνική;) Τώρα σιγουρεύτηκα πως πρόκειται για παρότρυνση ετοιμοπολεμικότητας, τουλάχιστον.
  5. Θέση αντίστασης και μη υποταγής: (Δεν πρέπει να υποκύψουμε σε αυτούς που θέλουν να σβήσουν τον Ελληνισμό). Δε λες "καλά σας αντέξαμε τόσα χρόνια να μας κάνετε πλήση εγκεφάλου" εννα φκήτε τζιαι πουπάνω;
  6. Σαφής η δήλωση: (Καμία επαναπροσέγγιση με τους Τούρκους δολοφόνους. Καμία ειρηνική συμβίωση με αυτούς που βίασαν τις αδελφές μας. Καμία ειρηνική συμβίωση με αυτούς που έσφαξαν τους αδελφούς μας.). Ξέρετε, είναι όλοι ένα καλούπι ένα κόψιμο άσε που κινδυνεύουμε. Αλλά, μη ξεχνιώμαστε: είμαστε απόγονοι των γενναίων.
  7. Δε συγχωρούμε, το ξεκαθαρίσαμε, γιατί το τρίπτυχο λέει "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" δηλαδή η πατρίδα έρχεται πάνω από τη θρησκεία. Συνεπώς είμαστε έλληνες πρώτα και χριστιανοί ύστερα. Άρα μην περάσει κανενός από το νου καμιά Χριστιανική παραβολή επί του θέματος της βίας. Και μη ξεχνάμε, είναι ΟΛΟΙ τους δολοφόνοι!
  8. (Έλληνες, οργανωθείτε και αντισταθείτε στον αφελληνισμό της παιδείας μας και στην παραχάραξη της ένδοξης ελληνικής Ιστορίας μας): γιατί είπαμε, είμαστε χαλιφάτο της ελλάδας δεν είμαστε ανξάρτητη και αδέσμευτη κρατική οντότητα! και φυσικά είμαστε, όπως πάντα είμασταν, αμιγής εθνικά λαός.
  9. (Μαθητές, όταν ανθέλληνες δάσκαλοι και καθηγητές σάς μιλούν για επαναπροσέγγιση με τους μογγόλους βιαστές και δολοφόνους, εσείς να σηκώνεστε και να τραγουδάτε τον Εθνικό Ύμνο) αφού τελειώσετε χτυπήστε το άρβυλο προκλητικά στο πάτωμα. Οι ναζί ήσαν καλύτεροι;
  10. (Η νήσος των Αγίων είναι Ελληνική). -χμ! "όξ'απο'δώ οι αλλόθρησκοι"...!!!
τίποτα άλλο...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο θεός είναι μια φτηνή πουτάνα που τον παίρνει απ' τον κώλο

Η λίστα ιστολογίων μου

Ενδιαφέρομαι περισσότερο για θέματα που αφορούν:

κατέβασε το περιοδικό

κατέβασε το περιοδικό
το έξυπνο περιοδικό, ένας οδηγός διαδικτύου

Followers

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μόρφου, Cyprus
"What I might regret one day..? could be the bookmarks I have never revisited in my quest to conquer more of the web.." (Aniftos P.)

Αριθμός μοναδικών επισκεπτών μέχρι αυτή τη στιγμή

Archives

metamarks

Social Bookmarking

My iBook Widget

πρόσφατα σχόλια ανγνωστών