Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Το μπέρδεμα με το Gadget "Αναγνώστες"

Το πιο κάτω άρθρο υπογράφει η Άσπα Online


Αν έχετε blog στην πλατφόρμα blogger και χρησιμοποιείτε το gadget «Αναγνώστες» μπορεί να διαπιστώσατε ότι οι αναγνώστες που παρακολουθούν το ιστολόγιό σας ξαφνικά μειώθηκαν. Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι ότι κάποιοι από τους αναγνώστες σας μετατράπηκαν αυτόματα και εν αγνοία τους σε «ανώνυμους αναγνώστες» και η φωτογραφία τους σταμάτησε να εμφανίζεται σε όλα ή ορισμένα από τα blog που παρακολουθούσαν.


Με τον ίδιο τρόπο αν εσείς παρακολουθούσατε κάποια blog μέσω του gadget των Αναγνωστών πιθανόν να έχετε σταματήσει να εμφανίζεστε ως αναγνώστες στα blog τα οποία παρακολουθούσατε.


Τι χρειάζεται λοιπόν να κάνετε προκειμένου το θέμα να διορθωθεί;
Εκείνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στον Πανόπτη σας και να πατήσετε το μπλε κουμπί ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Στη νέα σελίδα που θα εμφανιστεί πρέπει να αλλάξετε το status σας από «Ανώνυμος» σε «Δημόσιο» για όλα τα blog στα οποία θέλετε να εμφανίζεστε ως αναγνώστες. Αυτό είναι όλο, η φωτογραφία σας στα blog αυτά θα επανεμφανιστεί! Το ίδιο χρειάζεται να κάνουν και όλοι οι αναγνώστες σας στο δικό τους Πανόπτη προκειμένου να επανεμφανιστούν ως αναγνώστες.


Θα θυμάστε επίσης ότι τα ιστολόγια που παρακολουθούσατε εμφανίζονταν αυτόματα και στο προφίλ σας του Blogger. Μετά το μπέρδεμα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί από τη λίστα αυτή και παρά τις παραπάνω ενέργειες να μην επανεμφανίζονται. Σύμφωνα με το Google το συγκεκριμένο θέμα θα λυθεί επίσης το συντομότερο δυνατόν.


Ο λόγος που συνέβη το μπέρδεμα εξηγείται εδώ και έχει σχέση με τη δρομολόγηση συνεργασίας του gadget «Αναγνώστες» με τα gadget «Google Friend Connect» που ανήκουν όλα στην Google αλλά ως τώρα λειτουργούσαν ανεξάρτητα. Το gadget των Μελών Google Friend Connect, το βλέπετε και στο δικό μου blog, στη δεξιά στήλη με τίτλο Δικτυωθείτε. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους αναγνώστες, ανεξάρτητα από το αν έχουν blog ή όχι (ή ανεξάρτητα πλατφόρμας στην οποία φιλοξενείται το blog τους, blogger, wordpress κλπ) να γίνουν μέλη, να συνδέονται μεταξύ τους και να δικτυώνονται.
Υ.Γ. Δεν πιστεύω να ξεχνάτε να κάνετε backup στο blog σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα… Δείτε οδηγίες για το πώς στο πρόσφατο άρθρο του metablogging.gr.

7 σχόλια:

Te-Pito-0-Te-Henua (Sill Scaroni) είπε...

Χάρη Citro for the link.*I had this problem on my blog, but started to look here and there ... found the problem. Now I want to know if people who disappeared returned to my blog.
Um abraço.
Sill*Ah, if you want to remove the advertising under the translator.

Aspa είπε...

Καλησπέρα! Ευχαριστώ για την αναφορά κι ελπίζω να τα λέμε.

Eva Neocleous είπε...

Πόλη μου,προχώρησες πολύ, δε σε προλαβαίνουμε.
Τι είναι αυτό δεξιά πάλι με το bookmarking;
Τι να κάνουμε εμείς οι αδαείς;

Citro είπε...

Εύα μου, το social bookmarking βασικά είναι ένα μέρος όπου φυλάγεις online τις αγαπημένες σου ιστοσελίδες και μπορούν να τις βλέπουν και άλλοι ή εσύ από οποιοδήποτε υπολογιστή βρίσκεσαι.

Από τα εικονίδια που παρουσιάζονται εδώ μπορείς να διαλέξεις όποιο θέλεις να εσύ

Citro είπε...

Άσπα σε καλωσορίζω!

Σε ευχαριστώ για το χρήσιμο σου άρθρο.

Θα παρακολυθώ το ωραίο σου ιστολόγιο.

Citro είπε...

I am afraid i do not have the answer for you Sill.

I suggest that you place Aspa'a article on your blog (perhaps do some corrections after you translate it to Brazilian)and then your friends will see it once they visit your blog again and make the appropriate corrections by themselves.

Citro είπε...

Είναι σημαντικό να κάνουμε συχνά back up το ιστολόγιό μας.

Ακολουθείστε τις οδηγίες που γράφει η Άσπα στο υστερόγραφο της.

Η λίστα ιστολογίων μου

Ενδιαφέρομαι περισσότερο για θέματα που αφορούν:

κατέβασε το περιοδικό

κατέβασε το περιοδικό
το έξυπνο περιοδικό, ένας οδηγός διαδικτύου

Followers

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μόρφου, Cyprus
"What I might regret one day..? could be the bookmarks I have never revisited in my quest to conquer more of the web.." (Aniftos P.)

Αριθμός μοναδικών επισκεπτών μέχρι αυτή τη στιγμή

Archives

metamarks

Social Bookmarking

My iBook Widget

πρόσφατα σχόλια ανγνωστών