Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Όχι στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) λογισμικού!

H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κάνει ένα μεγάλο λάθος…


Υπό την επήρεια του συστήματος των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των λòμπι των μεγάλων βιομηχανιών, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να κάνει ένα μεγάλο λάθος: Να ψηφίσει ένα νόμο, που νομιμοποιεί τις πατέντες λογισμικού.



Αν συμβεί αυτό, θα το πληρώσετε πολύ ακριβά. Η Ευρωπαϊκή βιομηχανία λογισμικού θα γίνει θύμα αδίστακτων εκβιαστών. Ένα καρτέλ μεγάλων εταιρειών θα διαλύσει τους μικρούς ανταγωνιστές. Κατά συνέπεια όλοι μας θα πληρώνουμε περισσότερα χρήματα, για λογισμικό υποδεέστερο και λιγότερο ασφαλές. Εσείς προσωπικά, το νοικοκυριό σας, η επιχείρησή σας, η κυβέρνησή σας, όλοι μας.


Θα το συνειδητοποιήσετ ε όταν θα σας έρθει ο λογαριασμός. Όταν κάποιος μπει στον υπολογιστή σας, χωρίς την έγκρισή σας, διαβάσει τα e-mail σας και κλέψει τους κωδικούς για τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Όταν ο υπολογιστής σας «κολλάει» κάθε μέρα. Όταν το spam (μη εγκεκριμένες διαφημίσεις από τον χρήστη) δεν θα σταματάει να έρχεται. Όταν οι τιμές ανεβούν και οι επιχειρήσεις κλείσουν. Όταν ο κόσμος χάσει τη δουλειά του.


Κάντε κλικ εδώ για μια γρήγορη εξήγηση σχετικά με τους λόγους που οι πατέντες λογισμικού έχουν τα παραπάνω αποτελέσματα.


«Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες οι πατέντες λογισμικού, συχνή πράξη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στο σημείο να νομιμοποιηθούν στην Ευρώπη, όντως να πνίξουν την ανανέωση. Η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αλλάξει πορεία.» Deutsche Bank Research


Χωρίς πατέντες λογισμικού, η Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει οικονομία, να υιοθετήσει την ανανέωση, να αυξήσει την ασφάλεια και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Χάρη στο λίνουξ και σε άλλα προγράμματα open-source (ανοιχτού κώδικα), η Ευρώπη έχει την ευκαιρία να ανεξαρτητοποιηθε ί από την Microsoft και από άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. Παρόλα αυτά, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέψει τις πατέντες λογισμικού, τότε αυτό θα σημάνει την αρχή του τέλους για το λίνουξ. Και όχι μόνο για το λίνουξ, αυτό είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.


Σ' αυτή τη σελίδα, μπορείτε να μάθετε γρήγορα για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Θα διαβάσετε τι μπορούμε ακόμα να κάνουμε για να προλάβουμε τους πολιτικούς μας, πριν ακρωτηριάσουν με τα ίδια τους τα χέρια την Ευρώπη. Ας αγωνιστούμε για ότι είναι σωστό, αλλιώς η ευημερία μας και κάποιες από τις ελευθερίες μας κινδυνεύουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η λίστα ιστολογίων μου

Ενδιαφέρομαι περισσότερο για θέματα που αφορούν:

κατέβασε το περιοδικό

κατέβασε το περιοδικό
το έξυπνο περιοδικό, ένας οδηγός διαδικτύου

Followers

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μόρφου, Cyprus
"What I might regret one day..? could be the bookmarks I have never revisited in my quest to conquer more of the web.." (Aniftos P.)

Αριθμός μοναδικών επισκεπτών μέχρι αυτή τη στιγμή

Archives

metamarks

Social Bookmarking

My iBook Widget

πρόσφατα σχόλια ανγνωστών